Török Henrietta Kinga blogja a vadászatról

Török Henrietta Kinga vagyok, Somogyországban, Somogyváron élek.

A vadászattal való barátkozásom már kisgyermekkoromban kezdődött. Meghatározó élményeim közé tartoztak a vaddisznó hajtások izgalmai, a szálkásszőrű tacskóimmal való rókalesek és a havas téli napokon a vadetetések. Gyermekkoromtól kezdődően fontos számomra a természet szeretete és tisztelete, mindez a mai napig folyamatosan erősödik. 

A rengeteg élmény és tapasztalás, alapot adott a vadászat és a vadgazdálkodás iránti érdeklődésemnek. Nem véletlen, hogy a munkám, a hobbim és a szakmai tevékenységeim egymáshoz kapcsolódó területet érintenek.

A vadászat, az ember és a természet közötti értékes kapcsolat egyik megnyilvánulása, amelynek ápolása és óvása kiemelkedően fontos. Vadászként ügyelnünk kell a jogi szabályozások betartására, ezáltal is példát mutatva az önfegyelemre. A természet iránti szeretetünk és tiszteletünk egyértelmű, és ezt minden igaz vadásznak kötelessége átadni a jövő generációinak. A vadászat nem csak szenvedély, hanem gazdálkodás és komplex gondolkodásforma, melynek etikus megnyilvánulása magától értetődő számunkra. A természet védelme, a biodiverzitás fenntartásának célja közös érdekünk.

A vadászat sokkalta több, mint a fegyver használata és a vad elejtése; a vadászat egy tudatos tevékenység, ami felelősséggel jár. Elsődleges cél egy vadászat során az élmények szerzése, ami megnyilvánulhat abban, hogy egy hűvös őszi hajnalon az elnehezedő faágak közül kitekintve, a felkelő nap sugarai között, egy lassú léptekkel haladó gímszarvasra leszünk figyelmesek. A látvány, a színek, az illatok, a fények együttes hatása adja számunkra az élményt és ehhez nem kell elsütni a fegyvert.

Egy-egy vadászat során mindig rácsodálkozom, hogy mekkora kincs a természet és mennyi csoda vesz minket körül. Tudnunk kell meglátni és élni benne. A természet folyamatos ismerete, a tanulás, az igaz vadász életét képezi. Történjen ez már gyermekkorban és hitelesen. Nincs ennél fontosabb, hogy a jövő nemzedéke tisztán, etikusan és tudatosan cselekedjen.

Úgy gondolom, hogy a FIVÉM, egy olyan lehetőséget nyújt a szakmai fejlődésre igényes fiatalok számára, ahol gondolataik, jövőbeli terveik, céljaik, elképzeléseik megvalósítása teret kaphat.

Köszönöm a FIVÉM-nek a lehetőséget, hogy néhány sorban megoszthattam gondolataimat mindazokkal az olvasókkal akik szívükön viselik a magyar mező- erdő- és vadgazdálkodás sorsát és jövőbeli alakulásait.

Vadászüdvözlettel:
Török Henrietta Kinga

Természetvédelmi mérnök

Oszd meg ismerőseiddel!

Szólj hozzá!

Fiatalok a Vidéki Értékek Megőrzéséért

A FIVÉM egy olyan ernyőszervezet, amely a fiatalok és az idősebb mezőgazdasági szereplők között kíván hidat építeni.

További bejegyzések

Kövess minket a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre!