Vladár Zsombor levele a fiatalokhoz

Kedves Fiatalok!

Fiatalként nagyon fontosnak tartom a mezőgazdaság népszerűsítését, hogy eljusson minden pályaválasztóhoz, valamint ennek az iparágnak a fontossága és az ezzel járó pozitívumok megismertetését. Az agráriumban elindult egy komoly technológiai modernizáció, ahol szükség van fiatal erőre és szemléletre a hatékony és gyors fejlődés érdekében.

Az élelmiszertermelés növekedésének üteme az utóbbi években folyamatosan lassul, ami visszavezethető a termőföldek jelenlegi állapotához, melyet leggyakrabban szerves- vagy műtrágyázással próbálnak ellensúlyozni. Ez azonban gazdasági szempontból nem kedvező, mivel a kijutatott tápanyagok nagy része nem hasznosul.

Ennek érdekében Gödöllőn kifejlesztettünk egy forradalmian új technologiát, egy huminsavas termékcsaládot, aminek a fő feladata a talajszerkezet javítása, illetve a talajélet fokozása. Termékeink képesek a kijutatott és a földben lévő tápanyag felszívódását maximalizálni, amivel a növény immunrendszerét is támogatjuk a különböző stresszhatások, betegségek és környezeti viszontagságok ellen.

A huminsavak, olyan természetes kelát-komplex képző savak melyek akár több mint 70 féle ásványi anyagot zárhatnak magukba, mint például a kalcium, magnézium és a vas, melyek nélkülözhetetlenek a növények megfelelő életciklusaihoz. Továbbá segíti a talajban lévő, a növényszámára nem hozzáférhető formában lévő tápanyagok felvételét, így növeli a terméshozamot, fokozza a növényellenállóképességét és pótolja a hiányelemeket a gyakran előforduló hiánybetegségek megszüntetése érdekében.

Célunk a huminsavak jótékony hatásainak megfelelő kommunikációja a gazdák felé. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalok figyelemfelkeltésére, hogy igenis komoly és izgalmas lehetőségek vannak a mezőgazdaságban. Pontosan, ezért nagyon örülök a FIVÉM megalakulásának, amely egy olyan támogatási és szakmai erőt képvisel, ahol az új generáció naprakész releváns információt kap mezőgazdaságban lévő új lehetőségekről. Mondhatom, hogy minekünk fiataloknak össze kell fognunk és közösséget építenünk a mezőgazdaság jövője érdekében!

Köszönettel:

Vladár Zsombor

Oszd meg ismerőseiddel!

Szólj hozzá!

Fiatalok a Vidéki Értékek Megőrzéséért

A FIVÉM egy olyan ernyőszervezet, amely a fiatalok és az idősebb mezőgazdasági szereplők között kíván hidat építeni.

További bejegyzések

Kövess minket a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre!